Energiinnehåll, kolhydrat och kostfiber i en normalportion av vissa livsmedel

 

En portion, gram

Innehåll per serveringsportion

 

 

Energi kcal

Kolhydrat, totalt. gram

Kostfiber gram

Potatis

175

148

33

1,8

Ris, klibbfritt okokt vikt

85

305

67

0,7

Pasta, kokt

150

204

41

1,8

Pasta, kokt

300

407

83

3,6

Banan

105

102

23

1,8

Äpple med skal

105

55

13

1,9

Päron

110

60

13

3,1

Vindruvor

100

74

16

1,6

Tomat

65

14

2

0,9

Gurka

50

6

1

0,6

Morot

60

19

4

1,4

Köttfärssås

150

147

7

1,7

Köttbullar, stekta

10 g/st

22

1

0

Fiberhavregryn, okokt vikt

35

113

18

5,3

Havregrynsgröt, kokt vikt

225

137

23

3,8

Frukostflingor,

30

104

20

2,5

Frukostflingor

30

126

18

2,3

Corn Flakes

50

182

39

2,7

Läskedryck

250

94

23

0

Läskedryck, light

250

1

0,3

0

Apelsinjuice

200

95

22

0,2

Äppeljuice

200

94

23

0,6

Husmans, bröd

12

38

8

1,7

Rågsiktsbröd

30

79

15

1,4

Fullkornsbröd

30

71

14

2,1

 

[1] för idrottare kan två normalportioner vara detsamma som 1 serveringsportion.