Tabbouleh med quinoa

Glutenfritt • Vegetariskt • Lunch & Middag • Grönsaker • Grönsaksförhöjare • Antioxidativrika • Örter

Depositphotos_2217463_s-2019 tabboule.jpg

4 portioner

20 min

1,2 dl quinoa
(dubbelmängd vatten samt 1 krm salt att koka quinoan i)
1,5 dl hackad persilja
0,5 dl hackat av det gröna av purjolöken
2 st finhackade tomater
2 msk finhackad mynta eller 1 tsk torkad
1 hackad vitlöksklyfta
3 msk citronsaft
2 msk raps- eller olivolja
1 krm salt
½ krm vitpeppar

Så här gör du

Tabbouleh kan ätas som den är, som en sallad, både ljummen och kall. Eller komplettera med kyckling, ost, eller kött. 

 

Koka upp vatten med lite salt.

Häll quinoan i kokande vatten och koka under lock 10-12 minuter (läs på förpackningen om koktid) tills vattnet absorberats. Rör om och kyl ner quinoan.
Hacka persilja, purjolök, tomat, mynta och vitlök. Blanda hacket med citronsaft och olja och den kokta quinoan. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt vila minst en timme så att smakerna blandas. 

 

1 dl okokt quinoa blir cirka 2,5 dl när den kokats.