
4 portioner
20-30 minuter i ugnen
4 st kycklingdelar à 250 gram
2 msk rapsolja
1 tsk salt
0,5 tsk vit- eller svartpeppar
1 msk äkta soja
1 msk paprikapulver
1 msk curry av favoritsort
4 st citronklyftor
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader eller 180 grader varmluftsugn.
Blanda olja, salt, vit-eller svartpeppar, soja, paprikapulver och curry och pensla kycklingarna med blandningen. Stek kycklingen i 200/180 grader cirka 20 minuter. Kolla köttsaften, när köttsaften är genomskinlig/klar är kycklingen färdigstekt. Innertemperaturen skall vara 82 grader intill benet för kycklinglår och kycklingklubba. För kycklinglårfilé och kycklingbröst (styckningsdelar utan ben) 72 grader.
På grillen?
Marinera kycklingen i olja- och kryddblandningen. (Kan marineras ett dygn i förväg). Torka av marinaden på kycklingen. Grilla tills köttsaften är genomskinlig. Tar cirka 30 minuter