Kycklinglår med curry & soja

Kyckling • Grill i sommar • Varm

4 portioner

20-30 minuter i ugnen

4 st kycklingben à 250 gram

2 msk rapsolja

1 tsk salt

0,5 tsk vit- eller svartpeppar

1 msk äkta soja

1 msk paprikapulver

1 msk curry av favoritsort

 

 

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader. 

Blanda olja, salt, vit-eller svartpeppar, soja, paprikapulver och curry och pensla kycklingarna med blandningen. Stek kycklingen i 200 grader 20 minuter. När köttsaften är genomskinlig är kycklingen klar. Innertemperaturen skall vara 80 grader för kyckling. 

 

På grillen?

Marinera kycklingen i olja- och kryddblandningen. (Kan marineras ett dygn i förväg). Torka av marinaden på kycklingen. Grilla tills köttsaften är genomskinlig. Tar cirka 30 minuter