Kycklinglår med curry, soja och citron

Kyckling • Grill i sommar • Varm • Glutenfritt

747459 (2) Kyckling m citron tiny.jpg

4 portioner

20-30 minuter i ugnen

4 st kycklingdelar à 250 gram

2 msk rapsolja

1 tsk salt

0,5 tsk vit- eller svartpeppar

1 msk äkta soja

1 msk paprikapulver

1 msk curry av favoritsort

4 st citronklyftor

 

 

 

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader eller 180 grader varmluftsugn. 

Blanda olja, salt, vit-eller svartpeppar, soja, paprikapulver och curry och pensla kycklingarna med blandningen. Stek kycklingen i 200/180 grader cirka 20 minuter. Kolla köttsaften, när köttsaften är genomskinlig/klar är kycklingen färdigstekt. Innertemperaturen skall vara 82 grader intill benet för kycklinglår och kycklingklubba. För kycklinglårfilé och kycklingbröst (styckningsdelar utan ben) 72 grader. 

 

På grillen?

Marinera kycklingen i olja- och kryddblandningen. (Kan marineras ett dygn i förväg). Torka av marinaden på kycklingen. Grilla tills köttsaften är genomskinlig. Tar cirka 30 minuter