Soppa med kikärter och citron

Bönor • Soppa • Vegetariskt • Varm • Glutenfritt

Depositphotos_6587287_s-2019 kikärtsoppa med citron.jpg

15

2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 msk raps-, oliv- eller camelinaolja
2 burkar kokta kikärter, à 400 g
5 dl grönsaksbuljong
2 krm timjan
salt
vitpeppar
djupfryst eller färsk, hackad dill
1 citron, skuren i klyftor

Så här gör du

  • Finhacka vitlök och gul lök
  • Fräs löken i olja, utan att det tar färg
  • Tillsätt kikärter, grönsaksbuljong och timjan
  • Låt soppan småkoka i 10 minuter
  • Ta soppan från plattan servera soppan som den är eller kör med en stavmixer tills soppan är slät
  • Smaka av med vitpeppar och eventuellt lite mer salt
  • Strö över dill

Servera soppan med en citronklyfta att pressa över soppan.

 

Näringsinnehåll per portion (när receptet beräknas till 2 portioner)

Energi (kcal) 400 
Protein (g) 20 
Fett (g) 28,6
Kolhydrater (g) 40 
Fibrer (g) 15 
Vitamin C (mg) 25 
Järn (mg) 4,5
Kalcium (mg) 190