
15
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 msk raps-, oliv- eller camelinaolja
2 burkar kokta kikärter, à 400 g
5 dl grönsaksbuljong
2 krm timjan
salt
vitpeppar
djupfryst eller färsk, hackad dill
1 citron, skuren i klyftor
Så här gör du
- Finhacka vitlök och gul lök
- Fräs löken i olja, utan att det tar färg
- Tillsätt kikärter, grönsaksbuljong och timjan
- Låt soppan småkoka i 10 minuter
- Ta soppan från plattan servera soppan som den är eller kör med en stavmixer tills soppan är slät
- Smaka av med vitpeppar och eventuellt lite mer salt
- Strö över dill
Servera soppan med en citronklyfta att pressa över soppan.
Näringsinnehåll per portion (när receptet beräknas till 2 portioner)
Energi (kcal) 400
Protein (g) 20
Fett (g) 28,6
Kolhydrater (g) 40
Fibrer (g) 15
Vitamin C (mg) 25
Järn (mg) 4,5
Kalcium (mg) 190