
10 minuter tillagning + 40 minuter i ugnen
1 msk färsk timjan (½ msk torkad)
2,5 dl havregryn
2,5 dl rågflingor
1,5 dl linfrö
1,5 dl pumpafrön
1,5 dl solrosfrön
1 krm salt
½ tsk svartpeppar
2 msk senapspulver
1 dl kokande vatten
1 dl olja raps-. camelina- eller olivolja
Så här gör du
Salladstoppingen ger förutom crunch, både fiber och fullkorn till salladen. Längst bak syns en yoghurtdressing med olja.
- Värm ugnen till 150 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper
- Finhacka de färska örterna och lägg dem i en skål och tillsätt resten av de torra ingredienserna
- Koka upp vattnet och tillsätt det tillsammans med olja till den torra blandningen och rör om noggrant
- Sprid ut blandningen på plåten och rosta i ugnen 35-40 minuter. Rör om då och då
- Muslin är klar när allt är gyllene brunfärgat, torrt och krispigt
- Låt salladsmuslin bli riktigt kall innan den hälls upp på burk med lock för förvaring
- Förvara gärna i kylskåp