Rödbet- & ruccolasallad med hallondressing

Lunch • Sallad • Grönsaker • Raw • Antioxidativrika • Rödbetor

Depositphotos_101037100_s-2019 ruccola.jpg

2 portioner

20 minuter

INGREDIENSER

2 små rödbetor
2 nävar ruccola

Hallondressing

½ msk hallonvinäger

1,5 msk olja (raps, camelina eller oliv)

1 krm svartpeppar

1 msk färska eller frysta hallon

 

 

Så här gör du

Både i ruccola och rödbetor finns massor av vitaminer, mineralämnen och andra bioaktiva ämnen

Börja med dressingen så hinner smakerna blanda sig innan den hälls över grönsakerna.

  1. Blanda vinäger, olja svartpeppar och hallon i en skål eller shaker. Vispa/skaka tills allt blandat sig. Smaka av. Om hallonen är sura kan 1 krm socker tillsättas
  2. Skala rödbetorna och riv dem på den fina delen av rivjärnet
  3. Lägg ruccolan på ett serveringsfat och toppa med rödbetorna
  4. Häll sist över dressingen