4 portioner
250 g äggplanta (aubergine)
salt
3 st ca 12 cm långa zucchini
1 grön paprika
1 gul lök
2 st färska tomater
2 msk raps- eller olivolja
0,5 burk tomat (200 gram)
1 litet lagerblad
0,5 krm svartpeppar
0,5 krm cayennepeppar
1 msk hackad persilja
1 tsk färsk hackad eller 1 krm torkad basilika
1 liten vitlöksklyfta
0,5 tsk timjan
Så här gör du
- Skär äggplantan i 2,5 cm stora tärningar, salta på tärningarna och låt det stå i cirka 30 minuter. Saltet drar ut vätska ur äggplantan.
- Under tiden skär du zucchinin i 2,5 cm stora bitar. Lägg bitarna på hushållspapper i 30 minuter.
- Skär paprika, lök och tomater i ungefär lika stora bitar som äggplanta och zucchini.
- Skölj äggplantan och zucchinin i kallt vatten och låt det rinna av och torka på hushållspapper.
- Bryn zucchini och äggplanta i olja och lägg i en gryta.
- Bryn sedan paprika och lök och lägg i samma gryta.
- Tillsätt tomat, lagerblad, svartpeppar, cayennepeppar, persilja och basilika. Låt sjuda i cirka 30 minuter på svag värme.
- Tillsätt hackad vitlök och timjan och låt koka i ytterligare 20 minuter.