Ramen - to go!

Soppa • Ramen • Kyckling • Lunch & Middag • Varm

4 portioner

15 minuter om du har alla ingredienser framplockade

500 g kokta, kalla äggnudlar (cirka 280 gram okokt vikt)
1 dl gröna ärter frysta eller färska
100 gram skalade och tunt skivade morötter
2 dl fint strimlad grönkål
2 st små salladslökar
1 msk riven ingefära
1 msk tunt skivad vitlök
3 msk kinesisk soya
2 smulade buljongtärningar eller motsvarande buljongpulver
4 dl tärnat kycklingkött

1 l kokhett vatten till servering

 

 

Så här gör du

Fördela äggnudlar, gröna ärter, morötter, grönkål, kycklingkött och salladslök i fyra burkar med lock och i ett material som tål hög temperatur. Blanda ingefära, vitlök, soja och buljongpulver och fördela i burkarna.

Vid måltid
1 liter kokande vatten - eller
...buljong från termos. Blanda 1 liter vatten med de två buljongtärningarna från receptet, förvara på termos och fördela i de fyra burkarna 5 minuter innan du skall äta. Ät & Njut