Pesto & Pasta

Lunch • Grönsaksås • Örter • Pasta • Raw • Antioxidativrika • Grönsaksförhöjare

Depositphotos_29984957_m-2015 pesto.jpg

4 portioner

20 minuter

Pesto

Räcker till 400 g spaghetti

Basilikablad 2,5 dl, packade i ett decilitermått
Olivolja 1,25 dl
Pinjenötter eller sötmandel 1 msk
Vitlöksklyfta 1
Salt 1/2 tsk
Riven parmesanost ¾ dl
Pastavatten 1 msk

 

Så här gör du

PDF

  • Plocka bladen från basilikaplantan. Blanda basilika, olivolja, pinjenötter (eller mandel som skållats och skalats), vitlök och salt i en matberedare eller mixer
  • Mixa på hög hastighet tills det blivit en tjock röra
  • Häll i pastavatten och blanda noga
  • Tillsätt mer olja till önskad konsistens
  • Häll upp i en skål och blanda i parmesanosten

TIPS!

Spara stjälkarna och mixa med oliv- eller rapsolja till en kryddolja.