Pasta primavera

Pasta • Vegetariskt • Lunch • Middag • Lunch & Middag • Varm

4 portioner

Spaghetti 400 gram


1 liter blandade grönsaker, t.ex. wok-grönsaker från frysdisken eller färska (broccoli, blomkål, gul och röd paprika, purjolök) som ansas och skärs i mindre bitar 
1 st gul lök 
2 msk olja
1 paket djupfrysta champinjoner,
eller 10 st färska champinjoner 
1 tsk salt 
0,5-1 tsk torkad oregano 
0,5-1 tsk torkad basilika 
1 krm peppar 
3 dl matlagningsgrädde 
1,5 dl riven parmesanost

Så här gör du

Ansa, skala och finhacka grönsakerna. Skala och finhacka lök. Skölj och skiva champinjonerna om du använder färska.

Fräs grönsaker, svamp och finhackad gul lök i olja cirka 5 minuter. Tillsätt salt, oregano, basilika och peppar och rör om. Tillsätt matlagningsgrädde och koka upp. Riv parmesanosten och tillsätt den till såsen.

Koka spaghettin al dente enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaks pastan i kastrullen och blanda med såsen. Rör om.