Nordisk råkostsallad

NORDIET • Sallad • Grönsaker • Morötter • Antioxidativrika • Recept NORDIET-studie • Glutenfritt

4_090506_048.jpg

Nordisk råkostsallad

½ vitkålshuvud (ca 300 g)
4 morötter
½ purjolök
½ röd paprika
½ grön paprika

Dressing

1,5 msk rapsolja
1,5 msk äppelcidervinäger
1,5 msk socker
1/2 tsk salladskrydda
vitpeppar



Så här gör du

Riv eller strimla vitkål och morötter i en matberedaren, på rivjärn eller med osthyvel. Strimla purjolök och paprika. Blanda. Rör ihop alla ingredienser till dressingen i en kastrull och värm försiktigt på svag värme i någon minut, så sockret löser sig. Smaka av med peppar. Häll den varma dressingen över salladen och blanda runt.
Salladen håller sig i cirka 1 vecka i kylen om den förvaras väl försluten

 

På bilden syns också Rödkålssallad med äpple