Molinogröt

NORDIET • Gröt • Fullkorn • Frukost

Bild6 Molinogröt.jpg

4 portioner

En natt + 5 minuter

Med den här gröten till frukost under några dagar får du garanterat fart på magen. Om du kokar en större sats och inte äter allt på en gång så kan resterna först kylas ner och sedan värmas i mikro eller i kastrull dagen efter.

1 l vatten
1 dl russin eller hackat katrinplommon
2 msk linfrö
4 msk kruskakli
1½ dl grahamsmjöl
1 krm salt

 

Så här gör du

Blanda vatten, russin eller katrinplommon, linfrö och kruskakli i en rostfri kastrull och låt det stå i kylskåp över natten. På morgonen kokar du upp blandningen. Vispa sen ner grahamsmjölet. Koka gröten på svag värme under lock i minst 5 minuter, rör om då och då så gröten inte fastnar i botten. Späd eventuellt med kallt vatten till lagom konsistens.

Serveringstips: på bilden ses molinogröt serverad med körsbärsyoghurt.