6 portioner
15 minuter att förbereda. Några timmar i kylen
4 dl kokta röda bönor (kidneybönor)
300 g vaxbönor
300 g haricots verts
1 röd lök
1 dl salladslök
3/4 dl persilja
till dressing
2 msk raps-, camelina- eller olivolja
3 msk rödvinsvinäger
4 msk citronjuice
2 krm grovmalen svartpeppar
Så här gör du
Det här är ett recept från DASH-diet. Bönsalladen kan ätas direkt men tjänar smak på att stå i kylskåp några timmar eller över natten.
Börja med dressingen. Blanda olja, vinäger, citronjuice och svartpeppar i en skål eller shaker. Låt den vila i kylen tills bönblandningen är klar.
Ge vaxbönor och haricots verts ett snabbt uppkok i saltat vatten. Låt dem svalna av och skär i 2 cm långa bitar.
Finhacka röd lök, salladslök och persilja.
Blanda röda bönor, vaxbönor, haricots verts, röd lök, salladslök med dressingen i en bunke. Blanda sist ner persiljan.