Korv Stroganoff - traditionell

Korv • Lunch • Middag • Lunch & Middag • Varm

4 portioner

400 g falukorv 
2 små lök 
1 msk margarin 
1 tsk salt 
2 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl 
2 dl vatten 
2 msk tomatpuré 
2 krm dragon 
1 dl gräddfil eller matlagningsyoghurt 

Så här gör du

Skär korv i strimlor. Hacka lök. Bryn lök och korv i margarinet. Salta och peppra.

Strö över vetemjöl och rör om noga.

Tillsätt vatten och tomatpuré under omrörning. 

Krydda med dragon.

Låt allt koka cirka 5 minuter.

Rör ner gräddfilen strax före serveringen.

Observera att när gräddfilen är tillsatt får det inte koka , då flockar sig såsen. Om du använder matlagningsyoghurt kan den koka med de sista minuterna.