
4 portioner
20
240 g falukorv (18 % fett)
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 dl vegetabilisk matlagningsgrädde (6 % fett)
2 msk tomatpuré
1 ½ msk fransk senap
svartpeppar
1 pkt kokta vita bönor (380 g)
1 ättiksgurka, hackad
3 ½ dl mathavre
6 dl gröna ärtor (ca 400 g)
Så här gör du
Skär korven i cm-tjocka stavar. Skala och hacka lök. Fräs korv och lök i flytande margarin på svag värme tills allt fått färg. Rör ner matlagningsgrädde, tomatpuré, senap och svartpeppar. Låt småkoka i några minuter.
Rör ner bönor och hackad ättiksgurka. Låt allt bli varmt.
Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen.
Serveras med kokta gröna ärter.
I NORDIET-studien serverades följande per portion:
Korv Stroganoff 230 g
Mathavre 120 g
Varma grönsaker 100 g
Råkost 75 g
Fullkornsbröd med margarin
Receptet innehåller inget salt då ingredienserna är så smakrika i sig.