Korv Stroganoff med bönor och havre enligt NORDIET

Middag • Lunch • NORDIET • Korv • Lunch & Middag • Varm • Recept NORDIET-studie

46_090513_056.jpg

4 portioner

20

240 g falukorv (18 % fett)
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 dl vegetabilisk matlagningsgrädde (6 % fett)
2 msk tomatpuré
1 ½ msk fransk senap
svartpeppar

1 pkt kokta vita bönor (380 g)
1 ättiksgurka, hackad

3 ½ dl mathavre

6 dl gröna ärtor (ca 400 g)

 

Så här gör du

Skär korven i cm-tjocka stavar. Skala och hacka lök. Fräs korv och lök i flytande margarin på svag värme tills allt fått färg. Rör ner matlagningsgrädde, tomatpuré, senap och svartpeppar. Låt småkoka i några minuter.
Rör ner bönor och hackad ättiksgurka. Låt allt bli varmt.

Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen.

Serveras med kokta gröna ärter.

I NORDIET-studien serverades följande per portion:
Korv Stroganoff 230 g
Mathavre 120 g
Varma grönsaker 100 g
Råkost 75 g
Fullkornsbröd med margarin


Receptet innehåller inget salt då ingredienserna är så smakrika i sig.