Italiensk köttfärssås

Köttfärs • Kött • Lunch • Middag • Lunch & Middag • Varm • Glutenfritt

4 portioner

30-45

400 g nötfärs 
2 st gula lökar 
2 msk margarin till stekning 
2 st vitlöksklyftor 
1 burk (400 g) krossade tomater 
0,5-1 tsk salt 
2 krm svartpeppar 
0,5-1 dl rött eller vitt vin, eller 2 msk rödvinsvinäger 
1-2 tsk torkad basilika 

Så här gör du

Skala och finhacka löken.

Bryn lök och nötfärs i margarinet.

Rör/hacka med en gaffel så att färsen blir smulig.

Tillsätt hackad vitlök, krossade tomater, salt, svartpeppar och vinäger och låt allt sjuda under lock minst 10 men gärna 45 minuter. Rätter som innehåller tomat får en rundare smak när de får koka längre än några minuter. 

Serveras till kokt ris, potatis eller pasta.