Köttfärssås av bolognatyp

Kött • Köttfärs • Lunch • Middag • Pasta • Lunch & Middag • Varm • Glutenfritt

4 portioner

30

300 g nötfärs
100 g rökt skinka
2 st gula lökar
1 bit (50 g)rotselleri
2 stora (150 g) Morötter
2 msk olivolja
3-4 dl vatten
0,5 msk rödvinsvinäger
3-4 msk tomatpuré
0,5-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor



Så här gör du

Skär skinkan i småbitar.

Finhacka lök och rotselleri.

Grovriv moroten.

Stek skinka, lök, rotselleri och morot i olivoljan. Tillsätt nötfärs och rör/hacka med en gaffel så att färsen blir smulig.

Tillsätt vatten, vinäger, tomatpuré, salt, svartpeppar och hackad vitlök.

Låt såsen sjuda under lock minst 10 och gärna 45 minuter.