Köttfärssås av bolognatyp

Kött • Köttfärs • Lunch • Middag • Pasta • Lunch & Middag • Varm • Glutenfritt

4 portioner

30

300 g nötfärs
100 g rökt skinka
2 st gula lökar
1 bit (50 g)rotselleri
2 stora (150 g) Morötter
2 msk olivolja
3-4 dl vatten
0,5 msk rödvinsvinäger
3-4 msk tomatpuré
0,5-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor



Så här gör du

Skär skinkan i småbitar.

Finhacka lök och rotselleri.

Grovriv moroten.

Stek skinka, lök, rotselleri och morot i olivoljan. Tillsätt nötfärs och rör/hacka med en gaffel så att färsen blir smulig.

Tillsätt vatten, vinäger, tomatpuré, salt, svartpeppar och hackad vitlök.

Låt såsen sjuda under lock minst 10 och gärna 45 minuter.

Serveras till kokt ris, potatis eller pasta.