
40 portioner
5 dl havrekli
5 dl vetemjöl (extra hög glutenhalt)
3,75 dl vatten
0,75 dl rapsolja
25 g jäst
2 msk socker
1 tsk salt
0,5 tsk hjorthornssalt
Så här gör du
1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda hjorthornssalt med havrekli och vetemjöl. Arbeta ner allt mjöl i degspadet. 2. Arbeta länge (10 minuter) och kraftigt i maskin.
3. Jäs övertäckt 20-30 minuter.
4. Dela degen och rulla till 20 runda bullar.
5. Jäs på plåt cirka 40 minuter.
6. Grädda- dela sedan varje bulle med en gaffel i två halvor. Lägg halvorna på två plåtar.
7. Rosta (en plåt i taget) och torka båda plåtarna samtidigt – tid och temp enligt ovan.
Grädda; 225 grader, 10 min
Rosta; 200 grader, 7-8 min
Torka; 75-100 grader, luckan på glänt, 2-3 timmar