Gazpacho

Soppa • Grill i sommar • Grönsaker • Kall • Raw • Antioxidativrika

Depositphotos_10662021_m-2015 gazpacho.jpg

5 portioner

1 st gurka
2 st välmogna tomater
1 st grön paprika
1 st röd lök
8 dl tomatjuice
1 msk tomatpuré 
2 msk olivolja 
3 msk vinäger, gärna rödvins
1 kram tabasco
1-1,5 tsk salt 
1 krm svartpeppar 
1 stor vitlöksklyfta 
1 dl gräslök

Så här gör du

Gazpacho är en kall soppa där grönsakerna mixas råa. Soppan är full av vitaminer, mineralämnen och andra bioaktiva ämnen. Servera med bröd till

Skär gurka, tomat och paprika i bitar och kör dem till en puré i en mixer, häll upp i en bunke.

Spara några bitar finhackad tomat och gurka till dekoration.

Finhacka lök och blanda ner i purén.

Tillsätt tomatjuice, tomatpuré, olivolja, vinäger, tabasco, salt och peppar. Rör om.

Låt soppan stå kallt minst några timmar före servering.

Straxt före serveringen pressas vitlöksklyftan i. Lägg ner finhackade gurk- och tomatbitar i soppan. Strö finhackad gräslök över soppan.

 

En riktigt varm dag passar det fint med några isbitar i varje sopportion