Fullmatad soppa

NORDIET • Lunch & Middag • Varm • Recept NORDIET-studie

3_090506_038.jpg

4 portioner

Fullmatad soppa

2 gula lökar
1 msk flytande margarin
200 g nötfärs
8 dl vatten
7 dl Fullkornspasta (Fusilli på bilden)
½ tärning grönsaksbuljong
3 msk tomatpuré
1 msk chilisås
½ pkt färdigkokta kidneybönor (ca 200 g)
1 ½ dl gröna ärter (ca 80 g)
2 tunna skivor falukorv, (ca 24 g)
färsk timjan

 

Så här gör du

Hacka lök. Värm margarin i en kastrull och fräs nötfärs och lök tills allt fått färg. Tillsätt vatten, pasta, buljong, tomatpuré och chilisås. Koka upp och låt koka 7-8 minuter. Rör om då och då. Rör ner bönor, ärtor och korv i tunna skivor. Koka ytterligare 2 minuter. Strö över örtkryddor, t ex timjan och servera.

 

I NORDIET-studien serverades följande/portion 

Fullmatad soppa 480 g
Fullkornsbröd med margarin