10 min + 35 min i ugnen
1 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl solrosfrön
½ dl hela linfrö
½ dl pumpakärnor
½ dl sesamfrö, skalat
1 krm salt
2 dl vatten
½ dl raps-, camelina- eller olivolja
1,5 msk mortlad hel brödkummin
Så här gör du
Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
Mortla kumminet. Blanda kummin med övriga torra ingredienser i en skål. Koka upp vattnet och häll det kokande över blandningen. Tillsätt oljan och rör om.
Fördela degen på 2 bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg ett bakplåtspapper över degen och kavla eller platta ut med händerna till en tunn kaka. Plastfolie går också bra att använda när degen skall plattas ut med händerna.
Grädda i ugnen 35-40 minuter och svalna av på ett brödgaller.
På bilden syns Morotsmos, Ärtpuré och Palsternacksdipp.