5 portioner
1 kg fläskfilé
smör till stekning, vitpeppar och salt
Marinad
fint rivet skal (zest) och saften av ½ citron,
3/4 dl rapsolja eller camelinaolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
Garnering vid serveringen
zest av 1 citron
1 knippa persilja - finhackad - rikligt alltså
Så här gör du
Putsa fläskfilén från hinnor om det behövs. Salta och peppra ordentligt. Sätt ugnen på 150 grader. Bryn först filén i en stekpanna. Placera den sedan i ett ugnssäkert fat och stek 20 till 30 minuter tills filéns innertemperatur är 65 grader. Låt filén vila, skär den sedan i tunna skivor.
Marinaden
Tvätta citronen noga och riv det yttersta av skalet på ett rivjärn eller med ett zestjärn. Blanda citronzest, olja, vinäger salt och peppar och häll marinaden över tunnskivad fläskfilé. Låt den färdiga filén marinera minst en timme eller gärna över natten.
Vid servering; garnera med citronzest, finhackad persilja och olja