Det här receptet på broccolisoppa är baserat på vetenskapen om hur de hälsosamma ämnena i kålsläktet bildas och bevara på bästa sätt. Läs mer här. Det här receptet baseras på fryst broccoli. Om du använder färsk broccoli blir metoden lite annorlunda
400 gram fryst broccoli
50 gram färsk ruccola, broccoli eller annan grönsak från kålsläktet
eller 1 tsk senapsfrö
8 dl grönsaksbuljong av tärning eller pulver
1 liten gul lök
½ tsk chiliflakes
(salt och) peppar efter smak
Så här gör du
- Skär den frysta broccolin i mindre bitar. Eller kör den i en food processor till ett smul tillsammans med någon färsk grönsak av kålsläktet.
- Låt vila 40 minuter
- Skala och hacka löken
- Koka upp buljongen med lök och chiliflakes
- Tillsätt broccolin och koka till önskad konsistens
Broccolisoppa med färsk broccoli