Broccolisoppa av färsk broccoli

Soppa • Grönsaker • Vetenskapstips • Lunch & Middag • Antioxidativrika • Varm • Glutenfritt

Depositphotos_23452758_m-2015 broccoli.jpg

Det här receptet på broccolisoppa är baserat på vetenskapen om hur de hälsosamma ämnena i broccoli bildas och bevara på bästa sätt. Läs mer här. Det här receptet baseras på färsk broccoli. Om du använder fryst broccoli blir metoden lite annorlunda

400 gram färsk broccoli
8 dl grönsaksbuljong av tärning eller pulver
1 liten gul lök
½ tsk chiliflakes
(salt och) peppar efter smak

Så här gör du

  • Skölj, ansa och skär den färska broccolin i mindre bitar. Eller kör den i en food processor till ett smul
  • Låt smulet vila i 40 minuter
  • Skala och hacka löken
  • Koka upp buljongen med lök och chiliflakes
  • Lägg i broccolin (obs! efter 40 minuter)
  • Koka till den konsistens du önskar

    Broccolisoppa med fryst broccoli